Een jaar uit het leven van een junior HydroLogic professional

Op 29 december 2016 gepubliceerd door Gerda Wiggemans

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn afstudeerproject ‘Ontwikkelen van HydroNET mobile app’. Inmiddels ben ik verder gegaan met apps ontwikkelen, en mezelf, bij HydroLogic en is er veel te vertellen.

Van mobiele apps naar allround IT professional

Je persoonlijke ontwikkeling na het studeren staat nooit stil: elke dag ontdek je nieuwe technologieën, werkwijzen, processen, en doe je ervaring op. Zo is dat ook bij mij gegaan. Zo’n anderhalf jaar lang heb ik bijna elke dag nieuwe dingen bijgeleerd.

De werkwijze van HydroLogic geeft medewerkers veel gelegenheid zich te ontwikkelen op verschillende vakgebieden. Twee jaar geleden was ik vooral bezig met het ontwikkelen van mobiele apps. Mijn takenpakket van vandaag is meer veelomvattend: ik heb aan andere back end en front end producten gewerkt, ben projectleider van twee EU FP7 projecten geworden en heb studenten begeleid bij minors en stages. Ik heb daarnaast veel nieuwe technieken kunnen onderzoeken. Mijn web skills in HTML, CSS, JS, jQuery zijn sterk verbeterd, maar ik heb ook AngularJS, Swift, C# geleerd en verschillende UI libraries zoals Bootstrap mogen uitproberen en toepassen

IT Team; in ontwikkeling blijven een must

HydroLogic geeft het IT team ruim voldoende tijd om in ontwikkeling te blijven.  De web wereld veranderd razend snel en bijblijven is nodig om ons product te verbeteren. Elke twee weken is er een middag vrij gepland voor het IT team om nieuwe technologieën te bekijken. We gebruiken de tijd voor onderzoek naar nieuwe technieken maar ook om te ontwikkelen. Zo hebben we onze performance op verschillende wijzen verbeterd, zijn er tools gemaakt die handig zijn tijdens onze “normale” werkzaamheden, en hebben we ook veel plezier op de vrijdagmiddag (even bijkomen van de sprint). Het HydroLogic IT team daagt je uit nog beter te worden in je werk. Een paar keer per jaar duikt het IT team voor een lang weekend onder. De avonden maken we dan vrij om samen te gamen, eten en drinken. Tof om onderdeel te zijn van dit team en geinspireerd te raken door deze collega’s.

Reizen

Het projectleiderschap heeft me naast veel ervaring ook de mogelijkheid gegeven om op reis te gaan. Ik was oa in Lissabon, Brussel, Rome, Milaan, Barcelona, Genoa en La Rochelle. HydroLogic is ook internationaal actief (check de website maar eens op ons werk in Australie en Zuid- Afrika!) en projectleiders vliegen we af en toe de hele wereld over. Dat is deels vanuit onze filosofie om samen met de klant te werken aan een perfecte oplossing voor hun weer/ water problematiek. Werken bij HydroLogic geeft je dus ook de mogelijkheid om iets van de wereld te gaan zien.

Hopelijk heeft mijn verhaal je gemotiveerd! Neem contact met ons op als je een uitdagende baan of (afstudeer)stage zoekt, stuur een mail naar jobs(at)hydrologic.com en wie weet ben je er straks ook bij (tijdens het experimentarium en op de technical Fridays zijn ook voor onze collega-studenten welkom)

Groetjes van Jan Willem.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn