Studenten mee op experimentarium

Op 19 juli 2017 gepubliceerd door Gerda Wiggemans

Als stagiair maak je deel uit van het HydroLogic team. Je wordt benaderd als een collega, bij lopende zaken betrokken en uitgenodigd mee te doen aan onze activiteiten. Zowel tijdens als na het werk. Zijn er bedrijfspresentaties, lunches, borrels, vieringen of uitstapjes, ‘onze’ studenten worden altijd uitgenodigd. Eens in de zoveel tijd trekt het IT team zich een lang weekend terug voor het zogenaamde Experimentarium.

De IT studenten zijn van harte welkom om mee te gaan, om te gamen, te experimenteren en onderdeel te zijn van het samen leren en elkaar inspireren. In dit werkveld is het belangrijk om up to date te blijven en nieuwe dingen te onderzoeken, en goed op de hoogte te zijn van nieuwe mogelijkheden. Bij HydroLogic krijgen medewerkers daar volop de gelegenheid voor. Zo is het IT team eens in de twee weken samen voor de Technical Friday in Amersfoort: een middag waarbij ze aan zelfgekozen onderwerpen werken en nieuwe dingen onderzoeken en uitproberen. Zo blijf je leren, en elkaar inspireren. Na afloop samen wat gaan eten en drinken hoort er ook bij.

Bij het Experimentarium dat dit voorjaar plaats vond was Christian (inmiddels afgestudeerd aan Hogeschool Windesheim) een van de studenten, en voor het eerst van de partij:

‘Al aan het begin van mijn stage hoorde ik over het ‘Experimentarium’ en werd ik van harte uitgenodigd mee te gaan. Ik wist eerst niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Gaandeweg werd het me duidelijk: door het jaar heen verzamelen de ontwikkelaars van HydroLogic onderwerpen die ze nader willen onderzoeken. Die onderwerpen halen ze weer tevoorschijn tijdens het Experimentarium. Gedurende de dag wordt er dan best behoorlijk hard gewerkt en onderzocht hoe verschillende technische zaken in elkaar steken. Ik waas voor mijn afstudeerstage bijvoorbeeld bezig met het bouwen van een web applicatie in Angular 2. Bij het ontwikkelen maak ik veel gebruik van packages van NPM (Node Package Manager). Tijdens het weekend van het Experimentarium had ik voor mijzelf het doel gesteld een of twee packages zelf te maken, met als doel te gaan begrijpen hoe zo’n package in elkaar steekt. Dit is na veel ge-Google gelukt en ik kan nu via NPM de packages downloaden en gebruiken in mijn eigen project.

Naast het onderzoeken en experimenteren was er ook veel aandacht voor leuke dingen en teambuilding. Zo hebben we een avond genoten van een kookworkshop waarbij we met z’n allen een heerlijke Indische rijsttafel hebben bereid. Daarnaast hebben we een gezellige game-avond gehad en op zaterdagavond met een groep Aalsmeer onveilig gemaakt. Al met al een topervaring met een ontzettend leuk bedrijf!’

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn