HydroNET Control Room: de stageopdracht van Nitesh

Op 4 september 2017 gepubliceerd door Gerda Wiggemans

Hoi, ik ben Nitesh Ramdat. Ik studeer Network en Systems Engineering aan de Haagse Hogeschool in Delft.  Mijn derde jaars stage voer ik uit bij HydroLogic. In overleg met mijn begeleider, Bob van der Staak, heb ik mijn opdracht kunnen formuleren. De opdracht werd al snel goedgekeurd door de Hogeschool dus ik kon vorige week beginnen aan mijn opdracht:

het inrichten van de HydroNET Control Room

Wat houdt het in? Op het kantoor van HydroLogic in Delft gaan we een control room inrichten. Die control room bestaat uit zes schermen. Op die schermen moeten verschillende monitoring dashboards kunnen worden weergeven. In het monitoring programma worden triggers en alarmeringen van bepaalde storingen van de infrastructuur gezet (netwerk, storage, servers, VM’s, OS, VPN).  Als mijn opdracht uitgevoerd is zal HydroLogic in staat zijn om direct te handelen bij een uitval van een of meerdere systemen.

Bij dit bedrijf wordt de opdracht altijd samen geformuleerd, en de bedoeling is dat beide partijen er veel aan hebben. HydroLogic heeft straks die control room, en ik heb veel kennis opgedaan in mijn interessegebied.

Ik ben met HydroLogic in aanraking gekomen tijdens een bedrijvendag op de Hogeschool. Enkele mensen van HydroLogic waren daar en we hebben gepraat over hun werk en over mij. Het klikte goed en het werkveld leek me erg interessant. Dat is wel een vereiste voor HydroLogic, je moet goed gemotiveerd zijn.

Ik ben nu een week aan het werk en de werksfeer bevalt ontzettend goed. Er zijn nog meer nieuwe studenten en we werken samen met het IT team in de toekomstige control room. Bij HydroLogic mag je jezelf zijn, heb je je vaste begeleider die echt gericht is op jouw opdracht en stage. De andere collega’s zijn ook vriendelijk en behulpzaam.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met met vrienden en familie, ik kijk graag naar series en films en je kunt mij ook vaak in de sportschool vinden.

Wil je meer informatie over mijn opdracht of over jouw eigen stage of afstuderen? Neem dan contact op met HydroLogic via de contactgegevens op deze site.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn