HydroNET control room: stage Nitesh

Op 4 september 2017 gepubliceerd door Gerda Wiggemans

Ik ben Nitesh Ramdat. Ik studeer Network en Systems Engineering aan de Haagse Hogeschool. Mijn derde jaars stage voer ik uit bij HydroLogic. In overleg met mijn begeleider heb ik mijn opdracht kunnen formuleren. Mijn opdracht is het inrichten van de HydroNET Control Room op het kantoor in Delft.

 

 

Wat houdt het in? Op het kantoor van HydroLogic in Delft gaan we een control room inrichten. Die control room bestaat uit zes schermen. Op die schermen moeten verschillende monitoring dashboards kunnen worden weergeven. In het monitoring programma worden triggers en alarmeringen van bepaalde storingen van de infrastructuur gezet (netwerk, storage, servers, VM’s, OS, VPN).  Als mijn opdracht uitgevoerd is zal HydroLogic in staat zijn om direct te handelen bij een uitval van een of meerdere systemen.

Bij dit bedrijf wordt de opdracht altijd samen geformuleerd, zodat dat beide partijen er veel aan hebben. HydroLogic gaat de control room gebruiken, en ik heb veel kennis opgedaan in mijn interessegebied.

Ik ben met HydroLogic in aanraking gekomen tijdens een bedrijvendag op de Hogeschool. Het werkveld leek me erg interessant. Dat is wel een vereiste voor HydroLogic, je moet goed gemotiveerd zijn.

De werksfeer bevalt ontzettend goed. Er zijn nog meer nieuwe studenten en we werken samen met het IT team in de toekomstige control room. Bij HydroLogic mag je jezelf zijn, heb je je vaste begeleider die echt gericht is op jouw opdracht en stage. De andere collega’s zijn ook vriendelijk en behulpzaam.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met met vrienden en familie, ik kijk graag naar series en films en je kunt mij ook vaak in de sportschool vinden.

Wil je meer informatie over mijn opdracht of over jouw eigen stage of afstuderen? Neem dan contact op met HydroLogic via de contactgegevens op deze site

.

groeten van Nitesh

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn