Robin Ganpat: onderzoek ASP.NET MVC

Op 6 juni 2016 gepubliceerd door Bianca Dijkshoorn

Toen ik een afstudeeropdracht zocht voor mijn opleiding Informatica aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle kwam in in contact met HydroLogic. Zij zochten een student die onderzoek wilde doen naar  ASP.NET MVC. Heel interessant voor mij, want ik had er wat ervaring mee en wilde er dolgraag meer over leren. We hebben in overleg de afstudeeropdracht zo geformuleerd dat het voor beide partijen klopte; voor zowel HydroLogic, als voor mij. De opdracht bevatte alles waar ik voor mijn afstuderen aan moest voldoen. Gaandeweg hebben we de opdracht nog wat aan moeten passen, maar dat gaf geen problemen en ging in goed overleg

Tijdens mijn afstuderen heb ik enkele admin-tools voor medewerkers van HydroLogic ontwikkeld, zoals deze:

Export tool

Een tool die insert/edit/delete bepaalde exports mogelijk maakt voor medewerkers. Tot dan toe kon dat alleen handmatig in de database worden gedaan, wat veel te tijdrovend was. De export tool is ontwikkeld in C# en ik heb Entity Framework en LINQ gebruikt voor contact met de database.

Timeseries/Tasks tool:

Daarnaast heb ik een front-end applicatie ontwikkeld voor configuratie van Tasks en Timeseries, om dezelfde reden: tijdsbesparing. Mijn applicatie moest ervoor zorgen dat de configuratie tijd werd verminderd. De applicatie werd ontwikkeld voor de HydroNET Portal en die kende ik nog niet zo goed… Daar moest ik wel even induiken en na een paar weken lukte het me de klus te klaren met gebruik van mijn kennis van ASP.NET en natuurlijk de deskundige begeleiding van mijn mentor. Zelf deze dingen onderzoeken, leverde me veel kennis van de HydroNET Portal op, wat heel goed van pas kwam bij mijn onderzoek naar het ASP.NET MVC Framework.

Toen de laatste tool was geprogrammeerd ben ik begonnen met het onderzoek naar het gebruik van ASP.NET MVC in de HydroNET Portal en daar ben ik gedurende mijn afstuderen mee bezig geweest. ASP.NET.MVC4 heb ik als belangrijkste MVC versie genomen om mijn eigen portal te ontwikkelen. Dat portal bevat veel functionaliteit van het originele HydroNET Portal. Mijn uiteindelijke doel was om een prototype te creëren dat verder ontwikkeld zou kunnen worden bij/door HydroLogic.

k ben met succes afgestudeerd en had het zo naar mijn zin dat ik bij HydroLogic ben gebleven. Daarnaast volg ik nu een Master – Computing Scrience aan de Universiteit Utrecht. Dit gaat goed gepaard met werk, aangezien het bedrijf erg flexibel is en goed kan faciliteren in de nodige tijd die ik ook voor mijn school nodig heb.

Wil je meer weten over mijn afstudeerproject of over ons werk, stuur dan een mailtje of bel ons.
We komen graag met je in contact!
 
Groeten van Robin!

robin2

Robin Ganpat,
Information Sciences, Windesheim, Zwolle

(Robin is inmiddels afgestudeerd en een van onze collega’s)