Afstuderen Wessel: werken aan HydroNET 4

Op 19 februari 2019 gepubliceerd door Gerda Wiggemans

Ik ben Wessel, 4e-jaars informatica student aan de Hogeschool Rotterdam en ik studeer af bij HydroLogic. Waarom HydroLogic? Ik zal het even uitleggen.

In mijn derde jaar ontmoette ik HydroLogic tijdens de Extreem weer workshop die zij faciliteerden op de Hogeschool Rotterdam. Tijdens die workshop gingen wij aan de slag met weerdata, die de developers voor ons beschikbaar hadden gemaakt. Dat was heel interessant voor mij, want ik had altijd al een zwak voor werken met data en vond het een uitdaging om aan de slag te mogen met actuele weerdata. Na de les bleef ik nog even plakken om te kletsen en contactgegevens uit te wisselen. Snel daarna mocht ik langskomen op het kantoor in Delft voor een kennismakingsgesprek.

Ik merkte dat het bedrijf goed bij mij past: een mooi kantoor, een flexibele houding en vriendelijke mensen. Het vervolggesprek was op het kantoor in Amersfoort. Daar heb ik een exclusieve blik gekregen in de technologieën die gebruikt worden en mocht ik mijn projectjes laten zien. We zijn toen verder gaan brainstormen over een interessant afstudeeronderwerp voor mij.

Het fijne aan afstuderen bij HydroLogic is dat er een passende opdracht voor mij werd gezocht die niet alleen actueel was, maar ook nog eens nuttig voor het bedrijf. Het idee dat ik had bij stages in het algemeen was niet heel rooskleurig. Het beeld dat ik had was dat van een stagiair die een onderzoekje doet en zijn scriptie haalt, waarna het stagebedrijf er niks mee doet. Mijn stagebegeleider Christian is zelf ook afgestudeerd bij HydroLogic en het onderzoek dat hij heeft gedaan nog steeds gebruikt wordt binnen de systemen. Dat motiveert mij enorm!

Mijn taak binnen HydroLogic, om maar even wat technische termen te gooien, is om het HydroNet 4 systeem te voorzien van slimme logging om fouten en errors vroegtijdig te detecteren om zo het systeem robuuster te maken. Deze opdracht lag al klaar onder de developers maar ze konden er nooit de tijd voor vinden. Nu zoek ik het voor ze uit, dus de uitkomsten van mijn stage zijn daadwerkelijk nuttig voor het team.  Zo is het ook met de opdrachten die de andere studenten bij HydroLogic doen.

Ik heb er het volle vertrouwen in dat mijn stage bij HydroLogic succesvol zal zijn en dat ik op het kantoor in Delft een hele leuke tijd tegemoet ga: ik kijk al uit naar de eerste vrijdagmiddagborrel!