Zoek je een opdracht?

Op 12 juni 2019 gepubliceerd door Gerda Wiggemans

Afstudeer en stage opdrachten maken wij in overleg met de student. Er zijn altijd mogelijkheden om met jouw wensen en expertise aan te sluiten bij onze projecten.

We formuleren de opdracht samen. Ons team heeft altijd wel interessante ideeen voor studenten die graag bij ons willen afstuderen. Zo zoeken we bijvoorbeeld nog iemand die met API optimalisatie aan de slag wil. Is dat echt iets voor jou? Mail of bel ons dan!

Wat ga je doen?

HydroNET krijgt dagelijks data van over de hele wereld binnen. Deze data wordt onder andere via API’s naar onze front-end applicaties gestuurd. Onze producten worden overal ter wereld gebruikt, ook op plekken waar internet schaars en traag is.

We willen graag weten of onze informatie zinvol wordt gebruikt, maar ook of er nog optimalisaties mogelijk zijn met bijvoorbeeld GraphQL of OData. Het idee is dat de API verzoeken zo weinig mogelijk data over de lijn sturen maar wel even snel blijven. Wat is een goede manier om het aantal MB’s te verminderen en de performance van onze producten te verbeteren? Zou een techniek zoals GraphQL deze performance verbetering ppleveren?

Wil jij gaan onderzoeken welke technieken daadwerkelijk performance en/of datawinst opleveren en waar deze technieken het beste in HydroNET toegepast kunnen worden? Je bevindingen ga je uitwerken in een prototype dat aantoont of en zo ja welke meerwaarde de technieken hebben voor HydroNET API’s.